2007. június 12., kedd

4. nap

A keddi nap olyan megérkezősen telt, pénzt váltottunk - a kompon ettünk egy hot-dogot és az ott kapott visszajáró volt az össz pénzünk, így amire átjutottunk a Stavangert körülvevő összes fizetőkapun 2 helyi forintunk maradt :o) - és igyekeztünk nem nagyon elkésni ez első stavangeri találkozót. Egy kedves barátunk, Kertész Zsófi várt minket a dóm téren és kalauzolt körbe a városban, az összes kis hangulatos utcácskán, 3-400 éves fából készül lakóházak között.
Stavanger magasságából indul igazából a fjord vidék, norvégia 5. legnagyobb városa, rengeteg olajtársaság központja itt található, egy részük a belvárosban a tengerparton, egy másik részük a város szélén, akárcsak Budaörs.... és mint megtudtuk legalább 40 fiatal magyar is él itt, akik időnként találkozgatnak is.
Este csatlakozott hozzánk Zsófi párja, Johan is, pontosabban mi hozzá, mert egy nagyon kellemes lazac vacsorában volt részünk. A kedves invitálás ellenére nem maradhattunk éjszakára, mert a Bore Beach kisámíthatatlan időjárása miatt nem tudtuk, hogy áll-e még a sátrunk. Még állt. Már kezdjük megszokni, hogy éjfél körül megy le a nap, de még igazából sosem láttuk lebukni, úgyhogy lehet, hogy le sem megy... majd hiszem, ha látom, csak ne lennénk úgy kipurcanva minden nap végén :o)

Nincsenek megjegyzések: