2007. június 9., szombat

1 nap

Hosszas autozás után sikerült megérkeznünk a volt NDK területére. Igen ez itt érződik, trabantok jönnek-mennek, a rég elfeledett cseh és lengyel lakókocsik és uánfutók tünnek fel, igaz egy jobb kiállásu bmw vagy krájzler után figyegve. A kemping is olyan ahogy elképzeltük, ittmaradt 1977-ből, de a tulaj nagyon megörül, amikor megtudja, hogy Magyarországról jöttünk, szerencsére azért nem tör rá a nosztagiázás.
A nap bosszúsága a jobb első kerék, ami még budapesten 2x is leeresztett, de a szerelők letették a nagyesküt, hogy most már jó. Hát nem, így kb. 200 km-eneként légnyomás-csekk van. Már rutinosan gördülünk be a kinézett benzinkúthoz és pár perc alatt vége is a ceremóniának. Most az éjszaka lesz a kérdéses, hogy leereszt-e és ha igen mennyire. Nagyon nincs kedvem a pótkereket felrakni. Ebben a nagy kék is gátol. Reform történt a csomagok elhelyezésében is, Kati ötlete alaján a csomagok maradnak a helyükön és hátulról a csomagfedélen keresztül, ill. az ülések ledöntésével előről fogjuk majd elérni a szükséges holmikat. Így lassan tényleg beköltözünk az autóba. Ezeket a sorokat is ott írom, a hátsó ülés mennyivel kényelmesebb mint az első. Ma jöttem rá, hogy a motorosan állítható ülés nem holmi úri huncutság, hanem egy nagyon jó dolog. Észrevétlenül szoktam rá, most a 600. km után már nagyon hiányzott, hogy átállítsam az ülés pozíciót. Egy kellemes csalódásomat is meg kell említenem. Moha bá beférközött nászutas autónka. Ő a Mioc520t-ben utazik és onnan osztja az eszet. Itt kanyarodj, túl gyorsan mész, újra tervezés ja és néha egy kellemes női hang közbeszól, hogy "trafik jam a had". Szóval így hárman próbáljuk meglelni a helyes utat. Ma csak kétszer bíráltuk felűl, de nem sértődött meg. Sőt egy dugót jó előre kikerültetett, ez igaz plusz 10 km volt, de legalább nem csücsültünk a stauban és kellemeset kocsikáztunk Hamburg zöldövezetében. Este felvetődött az asztalnál, hogy visszafelé a német-cseh határ előtt talált kempingben, Altenbergben kéne megszállni. Ez kb 800 méteren fenyőerdőben van. A határ is. Remélem, holnap találunk valami wifit és tudunk postolni, és az idő nem a kerékkel megy el. Az első kompolásunk:

 |  |

2 megjegyzés:

Zolatustra írta...

Jaj, hát pont ezekre vártam!!!! Gyönyörű helyeken jártok, amelyet messze elkerül a por. Itt nekem nagyon jó felüdülés olvasni és nézni a képeket. Vigyázzatok magatokra!!!!

Névtelen írta...

Hello Köcsi, te is ennek a boldog párnak irogatsz, hat meg itt is összefutunk?

Kedves Kati és András,
Nagyon jó blog, elvezem, ismeet beszagolom norvegia levegeojet. Csak irjatok irjatok.
Ugyanakkor kicsit bizonyzalan vagyok, hogy jo helyre irok-e mert a posztok sorendjet nem ertem. EN nem irom hogy viggyazzatok magatokra, mert felnottek vagytok.
Puszi, hajra
wape